Ο καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για τις επόμενες μέρες

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Πώς μπορούν οι γονείς να κάνουν τη δουλειά του δασκάλου πιο εύκολη;


Οι γονείς δεν πρέπει να περιμένουν μόνο από τους δασκάλους να είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι όταν η μαμά και ο μπαμπάς συμμετέχουν στη ζωή του σχολείου των παιδιών, συμβάλλουν στη βελτίωση της συμπεριφοράς και της συναισθηματικής ευημερίας τους.

Επομένως, εάν θέλετε να κάνετε τη δουλειά του δασκάλου λίγο πιο εύκολη, διαβάστε παρακάτω μερικά πράγματα που οι εκπαιδευτικοί ζητούν συνήθως από τους γονείς:
Διαβάστε βιβλία στο παιδί: Η πιο σημαντική δραστηριότητα για τη δεδομένη επιτυχία του παιδιού στην ανάγνωση είναι να ακούει τους γονείς να του διαβάζουν παραμύθια ή οποιοδήποτε παιδικό βιβλίο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.
Γνωρίστε το δάσκαλο: Θα πρέπει να είστε σε επαφή διαρκώς με το δάσκαλο ή τη δασκάλα, να ενημερώνεστε για τις επιδόσεις και τυχόν ελλείψεις του παιδιού σας. Φροντίστε να συμμετέχετε στις συγκεντρώσεις των γονέων και να μην επισκέπτεστε το σχολείο μόνο για να πάρετε τους βαθμούς του παιδιού.
Ενθαρρύνετε τις φιλίες εκτός σχολείου: Η μάθηση στην τάξη λειτουργεί καλύτερα όταν τα παιδιά συνεργάζονται. Επειδή δεν υπάρχει πάντα χρόνος για τα παιδιά να γνωρίσουν το ένα το άλλο τόσο καλά στα πλαίσια του σχολείου, οργανώστε εξωσχολικές δραστηριότητες με τους συμμαθητές τους.
Συμμετέχετε στις σχολικές εκδηλώσεις: Ακόμα κι αν το παιδί σας δεν συμμετέχει ενεργά, μπορείτε να συμμετέχετε μαζί του στη διοργάνωση των σχολικών εκδηλώσεων. Με αυτό τον τρόπο θα το βοηθήσετε να εκτιμήσει τη σχολική ζωή και να είναι επιτυχημένο στα μαθήματά του, αλλά θα αποκτήσει και αναμνήσεις που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή.
Εκτιμήστε την εκπαίδευση: Δείξτε στο παιδί σας ότι η μάθηση είναι μια δια βίου περιπέτεια που δεν τελειώνει μόλις το παιδί φύγει από το σχολείο. Μιλήστε στο παιδί σας σχετικά με τις μαθησιακές εμπειρίες που είχατε στην εργασία σας και ενθαρρύνετε τη διαδικασία της μάθησης μέσα από εκπαιδευτικά βιβλία, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Πηγή:  infokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Best viewed with Google Chrome - Mozilla Firefox

Copyright © 2013 'Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Αριδαίας'. All Rights Reserved.